Navigatie

Welkom bij vinyltoppers.nl

Na het bijna uitsterven door de komst van de CD in de jaren 80 is de populariteit van de zgn. "Zwarte Schijf" weer helemaal terug. Naast het drukken van nieuw vinyl is vooral de handel in tweedehands levendiger dan ooit en stijgen de prijzen. 

Zoekt u tweedehands vinyl of accesoires dan bent u hier aan het juiste adres. Kwaliteit en service staan bij mij hoog in het vaandel. Ik wil alleen tevreden klanten en door mijn arbeidsverleden als horecamanager weet ik als geen ander dat dit de basis is voor uw vertrouwen en mijn succes! Een goed contact tussen u en mij is erg belangrijk en op die wijze probeer ik een groeiend klantenbestand op te bouwen. Bovendien zal het u wellicht opvallen dat deze webshop tevens een kleine encyclopedie is geworden. Bij de meeste artiesten vindt u informatie over de artiest of groep. Tevens heb ik zoveel mogelijk geluidsfragmenten van youtube toegevoegd. Completer kan het niet, toch?

Mocht er iets zijn of heeft u een vraag dan kunt u eenvoudig dit kenbaar maken via het contact formulier. U ontvangt z.s.m. een antwoord, in ieder geval binnen 24 uur.

Bij elke plaat en hoes is er nauwkeurig gecontroleerd op visuele beschadigingen en haarlijnkrasjes. Door het grote aanbod is het niet te doen om elke plaat op geluidskwaliteit te controleren maar is dit steeksproefgewijs gedaan.

Verder kunt in de webshop eenvoudig navigeren en bestellen maar ook zoeken in het archief. Ik wens u veel plezier op de site en hoop dat er iets voor u bij zit. 

Zoeken in het assortiment:

In de zoekbalk bovenin kunt u zoeken op arties of titel.

Afkortingen:

Bij de beoordeling zoals die bij de vinylproducten wordt weergegeven wordt eerst de gradatie van het vinyl gegeven, gevolgd door die van de hoes. Het beoordelen is erg moeilijk en puur op basis van persoonlijk inzicht! Ik ben zo voorzichtig mogelijk te werk gegaan en vaak is het zo dat het vinyl en/of hoes beter is als aangegeven. Mocht ik er toch een keer compleet naast zitten dan neem a.u.b. contact op. De volgende kwaliteitsgradaties worden gebruikt:

M (Mint): Het vinyl en de hoes zijn in nieuwstaat en nog nooit gedraaid, vaak is deze nog verzegeld. 

NM (Near mint): een bijna perfecte plaat. Het vinyl is helder en glimmend en het label zonder beschadigingen. De hoes vertoont geen sporen van slijtage en ziet er bijna als nieuw uit. NM is de hoogste gradatie die wordt toegekend aan een geopende/gespeelde plaat.

EX (Excellent): Het vinyl ziet er bijna perfect uit, maar kan kleine onvolmaaktheden bevatten, zoals minimale haarlijnkrasjes (hoesvegen) die de kwaliteit van het geluid niet beïnvloeden. Het vinyl is helder en glimmend en het label is schoon en zonder beschadigingen. De hoes heeft nauwelijks slijtagen en verkeerd nog in een zeer goede staat.

VG+ (Very good plus): Het vinyl toont sporen van gebruik, kleine krasjes, maar met minimaal effect op de kwaliteit van het geluid. Het vinyl ziet er nog steeds goed uit, het label kan kleine imperfecties vertonen maar nog steeds schoon. Dit zijn de LP`s  die het meest voorkomen, veel gebruikt maar toch goed onderhouden. Bij de hoes zijn er sporen van slijtage zichtbaar (vaak langs de randen) maar is de hoes verder in goede staat. Er kan een plekje van een prijssticker op de hoes zichtbaar zijn, een klein geschreven naam of een knipje in de hoes.

VG (Very Good): Het vinyl heeft duidelijke krasjes die ruis of lichte kraak kunnen geven, maar de muziek niet overstemmen. Vaak is de ruis of kraak het duidelijkst hoorbaar bij rustige stukken in de muziek. De hoes heeft duidelijk "ringware", kan kleine scheurtjes, plakbandrestjes, stickers en/of schrijven bevatten maar is nog steeds acceptabel.

G (Good): Het vinyl is duidelijk gespeeld, flets en grijsgekleurd met diepere krasjes die afleidende geluiden maken tijdens het afspelen (kraken etc.) De plaat speelt nog steeds af zonder over te slaan of te blijven hangen maar verkeerd in een zeer matige staat. De hoes verkeerd in een slechte staat met duidelijke slijtage en scheurtjes 

F (Fair): Een plaat in deze conditie is gebarsten, sterk krom getrokken en niet afspeelbaar zonder over te slaan of te blijven hangen. De hoes is door vocht beschadigd, is op alle drie de naden gescheurd of open en zwaar ontsierd door slijtage, stickers en geschreven teksten. Vinyl in deze staat zal door mij nooit worden verkocht!

Verdere omschrijvingen:

WOC = written on cover (geschreven op de hoes)

WOL = written on label (geschreven op de label van het vinyl)

STOC = sticker on cover (sticker op de hoes)

STOL = Sticker op label (sticker op label van het vinyl)

FOC = Foldout cover (uitklapbare hoes)

CUT OUT = Inkeping of uitgeknipte hoek in de hoes door de fabrikant gedaan.

Garantie:

Voor alle artikelen in het assortiment geldt een retourrecht van 14 dagen.

 

 

 

 

Track & Trace

            

 • De meest complete vinyl webshop van Nederland
 • Bij 5 singles of meer, een minimale single bestelling van € 20,00 en bij LP`s, verzending altijd met Track & Trace
 • Vanaf een bestelwaarde van € 50,00 geen verzendkosten!
 • Verzending gegarandeerd binnen 24 uur​ na betaling​
 • Iedere plaat wordt verstuurd in origineel single of LP verzendkarton inclusief een plastic beschermhoes.
 • Tevredenheidsgarantie - Niet goed - Geld terug!
 • Iedere maand nieuwe aanbiedingen
 • Snel en veilig betalen via PayPal
 • Jarenlange ervaring 
 • Service en kwaliteit staan voorop
 • Afbeeldingen zijn zonder uitzondering foto`s van de eigen verzameling!
© 2017 - 2018 Tweedehands Vinyl en Accessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel